Amos Ben-Tal

08 May
Dansateliers studio

Op donderdag 8 mei geeft choreograaf Amos Ben-Tal een workshop in het kader van de voorstelling OFFline die op 10 mei, tijdens De Dansweek, in de Rotterdamse Schouwburg te zien is. 

OFFline is de eerste avondvullende productie van OFFprojects, een initiatief van Amos Ben-Tal in samenwerking met Yvan Dubreuil, Aurelie Cayla en Mylena Twiehaus. De kern van OFFline is 'live choreography'. "Het is een stuk met opwindende moderne dans, live muziek en poëtische beelden waarin het publiek wordt uitgenodigd Offline te gaan." Meer informatie hier.

Workshop

Bij ons in de studio geeft Amos tijdens de workshop inzage in zijn manier van werken. Je krijgt de mogelijkheid kennis te maken met de trainingsmethode die hij met zijn dansers hanteert en met zijn tools voor het maken van een choreografie. Deelnemers aan de workshop krijgen tegen gereduceerd tarief een ticket voor de voorstelling in de Rotterdamse Schouwburg. 

Amos Ben-Tal werd geboren in Israël in 1979. Hij begon met dansen op 13 jarige leeftijd bij verschillende scholen in Israël en voltooide zijn dansopleiding in 1997 bij The National Ballet School in Toronto Canada. Amos kwam vervolgens naar Nederland waar hij zich aansloot bij het Nederlands Dans Theater. Hij danste negen jaar bij dit gezelschap van 1997 tot 2006. Zijn passie voor choreografie stamt ook uit deze periode bij het NDT. Amos is vanaf jonge leeftijd betrokken geweest bij het maken van muziek. Hij maakt hier ook gebruik van in zijn werk; als componist, producent, en soms als muzikant voor al zijn voorstellingen. Naast zijn werk als choreograaf leidt Amos de alternatieve rockband Noblesse waar hij zanger en gitarist is. 

Datum: Donderdag 8 mei 2014
Tijd: 16:00-18:00
Aanmelden hier
Kosten: €12,50,- (workshop) | €17,50 (workshop icm voorstelling 10 mei). Betaling aan de deur (Let op! geen pin aanwezig)
Locatie workshop: Dansateliers Studio, 's Gravendijkwal 58-b, Rotterdam
Locatie voorstelling (10 mei 19:00): Rotterdamse Schouwburg.

 

« terug naar workshop overzicht