Yi-chun Liu

17 October - 18 October
Dansateliers

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober geeft Yi-chun Liu een workshop Countertechniek in Dansateliers.

Lesbeschrijving
De workshop begint met een 1,5 uur durende countertechniekles. Tijdens de les wordt een open houding gestimuleerd en fysieke mogelijkheden onderzocht door niet te oordelen, bij jezelf te blijven en met elkaar te werken. De 3 uur durende workshop die volgt is een creatieve ontdekkingstocht, een platform voor experiment aan de hand van steeds in elkaar doorlopende opdrachten. In haar lessen focust Yi-chun naar inspiratie binnen beweging om tot speelsheid te komen door te kijken naar de individuele stijl van de deelnemers, de atmosfeer, de ruimte en de interactie hiertussen.

Countertechniek is een hedendaagse danstechniek ontwikkeld door Anouk van Dijk. Het is een bewegingssysteem die dansers helpt na te denken over het dansende lichaam, met de nadruk op het omzetten van informatie naar actie. In de countertechniek-lessen wordt de capaciteit om meer vloeiende, ruimtelijke en grotere bewegingen te maken vergroot terwijl het lichaam sterker en flexibeler wordt. (countertechnique.com).


Yi-Chun Liu
Yi-Chun danste tussen 2010-2012 met Anouk van Dijk, de grondlegger van Countertechniek. Sinds 2012 is Yi-Chun werkzaam als docent Countertechniek voor gezelschappen en dansorganisaties in o.a. Taiwan, de Verenigde Staten, België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Op het moment werkt Yi-Chun hiernaast met de Belgische dans-theatergroep Peeping Tom.

Workshop: Countertechniek door Yi-chun Liu 
Datum: 17 & 18 oktober 2015 
Tijd: 11:00-16:30 (inclusief pauzes)
Locatie: Dansateliers Studio, 's Gravendijkwal 58-b, Rotterdam
Prijs: €40,-
Meer info via info@dansateliers.nl

« terug naar workshop overzicht