Nina Wollny

26 March - 28 March
Dansateliers studio

Tijdens het paasweekend van zaterdag 26 t/m maandag 28 maart geeft Nina Wollny een workshop Countertechniek in Dansateliers.

Workshop: Countertechnique by Nina Wollny
Level: (semi) professional
Datum
: 26 t/m 28 maart 2016
Tijd: 12:00-15:30 (incl. breaks)
Locatie: Dansateliers Studio, 's Gravendijkwal 58-b, Rotterdam
Prijs:
 €65,- (incl. online fee)

Countertechniek 
Countertechniek is een hedendaagse danstechniek ontwikkeld door Anouk van Dijk. Het is een bewegingssysteem die dansers helpt na te denken over het dansende lichaam, met de nadruk op het omzetten van informatie naar actie. In de countertechniek-lessen wordt de capaciteit om meer vloeiende, ruimtelijke en grotere bewegingen te maken vergroot terwijl het lichaam sterker en flexibeler wordt. (countertechnique.com).

Lesbeschrijving
Deelnemers worden geïntroduceerd met de principes en instrumenten van Countertechniek. Hiernaast zal je in de workshop in detail naar de instrumenten kijken met per dag een nieuwe focus. We onderzoeken bestaand repertoire materiaal om tot een dieper begrip te komen van het werk en inspiratie te vinden voor eigen creativiteit. We ervaren de tools aan de hand van uitwisseling en partnerwerk en worden ontvankelijk voor de informatie die uitgewisseld wordt door verschillende kanalen, in communicatie met een ander. 

Nina Wollny
Nina Wollny studeerde Hedendaagse dans aan de Codarts Dansacademie in Rotterdam. Na haar afstuderen in 2002 werkte ze meer dan 10 jaar, als danser, repetitor en artistiek assistent bij anoukvandijk dc. Sinds 2004 werkt ze als Countertechnique docent en heeft sindsdien een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de techniek.


« terug naar workshop overzicht