Fabien Prioville

2017

In 2017 werkt choreograaf Fabien Prioville een solo gebaseerd op een langer lopend onderzoek naar moderne projectie-technieken. In the aankomende solo focust hij zich op "angst" als een machtsinstrument en zijn directe en indirecte invloed op het individuele, sociale lichaam. Hiernaast richt het onderzoek zich op de historische figuur Jeanne d'Arc en haar huidige toeeigening door politieke bewegingen in Frankrijk, met name de rechtse beweging Front National.

Residentie/presentaties:
Fabien start zijn project in residentie bij Dansateliers. Onderdeel van de residentie zijn de studiopresentaties van het project op 10, 11 en 12 maart 2017.


Fabien Prioville
studeerde af aan het Centre National de Danse Contemporaine (CNDC) in Angers. Hij werkte o.a. met Édouard Lock en zijn gezelschap 'La La La Human Steps' in Canada voordat hij zich aansloot bij Philippe Blanchard in Stockholm. In 1999 werd hij lid van Pina Bausch's Tanztheater Wuppertal. Hij is werkzaam als freelance danser en choreograaf sinds 2006 en werkte samen met o.a. Josef Nadj en Davis Freeman. Diverse werken in opdracht brachten hem naar o.a. Juilliard School in New York, alsmede als Japan en Australië.

In 2010 richtte hij zijn eigen dansgezelschap op. Sindsdien creëerde hij zes producties, waaronder "Jailbreak Mind" (2009) en “NOUS” (2011).


Concept & choreografie: Fabien Prioville
Performers: Gesa Pieper
Dramaturgie: Dr. Marc Wagenbach
Productie: Alexandra Schmidt
Een productie van : fabien prioville dance company
Mede mogelijk gemaakt door: City of Düsseldorf, City of Wuppertal, Land NRW
In samenwerking met: V2 instituut voor de instabiele media
Gecreëerd in residentie bij: Dansateliers, et al.