Giulio D'Anna

2017

PANORAMA begint waar de sprookjes eindigen, 'zij leefden nog lang en...'. Maar hóe dan? Hoe blijven mensen toch zo lang bij elkaar in een realiteit waar alles snel en vluchtig gaat? 

Choreograaf Giulio D'Anna zet één echtpaar in het middelpunt: Kristin de Groot en Piet Rogie, bekende kunstenaars in de danswereld en sinds 25 jaar partners in de liefde. In hun duet wordt alle passie, strijd, lol, twijfel en verlangen zichtbaar van mensen die lange tijd bij elkaar zijn. Een rijke danstaal ontstaat, geïnspireerd door ballroom, moderne dans en acro-yoga. Hun lichamen verstrengelen, botsen en balanceren. Het panoramische videobeeld vergroot de impact van de voorstelling met historische opnamen, feiten en cijfers.

Relaties zijn altijd onderwerp van de choreografieën van Giulio D’Anna. Eerder creëerde hij met zijn vader het zeer intieme Parkin'Son (2012 – Dioraphte Prijs) en maakte hij de dansmusical O O O O O O O O (2013 - nominatie Zwaan) waarin acht jonge dansers persoonlijke verhalen delen over verbroken relaties en beschadigde intimiteit. 

PANORAMA is tweeledig: een dansvoorstelling over vaste relaties, en een expositie over Nederlandse stellen in de foyer van het theater. En misschien komt jouw foto hier wel bij te hangen?

Concept & choreografie: Giulio D'Anna
Performers: Kristin de Groot, Piet Rogie