Ingrid Berger Myhre

2016-2017

BLANKS is een solo-voorstelling waarin Ingrid Berger Myhre zoekt naar de verhoudingen tussen presentatie en representatie. Ze speelt met de verwachting van wat nog komen gaat en wat er een moment geleden nog plaatsvond.  De blanco ruimte tussen het begin van dingen en het einde ervan wordt ingevuld door de verbeelding van de toeschouwer. 

Ingrid Berger Myhre (1987) behaalde een BA aan het MTD (Moderne Theater Dans, AHK (NL) en een MA Choreografie (onderzoek en performance) aan het EX.E.R.CE in CCN, Montpellier (FR). Taal en semiotiek zijn centrale elementen in haar artistieke werk. Ze gaat uit van tekst en beweging en hoe beide naast elkaar bestaan. Door subtiele wendingen aan te brengen geeft zij een twist aan bestaande conventies, context  en de verwachtingen die taal en beweging met zich meebrengen. Ze is aangesloten als choreograaf bij het Rotterdamse danshuis Dansateliers dat haar werk co-produceert sinds 2013 en is regelmatig met haar werk te zien in het Black Box Teater in Oslo. In 2015 ontving ze the Arts Council Norway’s grant for graduated Artists. Het jaar daarna werd ze genomineerd voor the Council’s Artists Working Grant voor de periode 2016-2017.

Credits BLANKS
Choreografie en performance:
 Ingrid Berger Myhre Lichtontwerp en decor: Edwin Kolpa Beeld en techniek: Sigurd Ytre-Arne Kostuums: Maja Eline Larssen Fotografie: Roxana Elena Mancas Beeldonderzoek en advies: Jenny Berger Myhre Outside eye: Merel Hering Gesubsidieerd door: Arts Council Norway Een co-productie van: Dansateliers Rotterdam, 4Culture (RO), Working Art Space and Production Bucharest (WASP). Met ondersteuning van: Norwegian Ministry of Foreign Affairs Met dank aan: Lasse Passage Nøsted, Alexander Gershberg, Soria Laboratoria.

Presentaties
23 februari 2017 (première), 21:00 Rotterdamse Schouwburg, NL
24 februari 2017, 21:00 Rotterdamse Schouwburg, NL