Nanna Hanfgarn Jensen & Leon Emil Franzke

2017

Nanna Hanfgarn Jensen en Leon Emil Franzke (NEON collective) nemen je mee in een duet waarin zij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Perpetuum Ultra is geïnspireerd op een Griekse mythe waarin de mens van oorsprong een wezen is met vier armen, vier benen en een enkel hoofd. In deze wereld bestaan drie geslachten: man, vrouw en androgyn. Een bijzondere chaos van X- en Y-chromosomen. De twee performers navigeren tussen verschillende stereotypen op zoek naar evenwicht. 


Nanna Hanfgarn Jensen (DK) en  Leon Emil Franzke (DE) vormen samen het makers-collectief NEON. Hun samenwerking begon in 2015 op de de ArtEZ dansacademie in Arnhem waar ze choreografie en dans studeerden. Met hun werk proberen ze het publiek uit hun dagelijkse structuur te trekken en een nieuwe ervaring te brengen. Als makers nodigen ze het publiek uit om in te gaan op thema's die op het eerste gezicht minder comfortabel lijken dan ze zijn.

Concept, choreografie, performance: Nanna Hanfgarn Jensen & Leon Emil Franzke Dramaturgie, coaching: Merel Heering Advies concept-ontwikkeling: Konstantina Georgelou Lichtontwerp, techniek: Edwin van Steenbergen Productie: Dansateliers (One Night’s Dance 2017)