Frederik Kaijser

2017

In Many happy returns belichaamt Frederik Kaijser een gedaante met een veelheid aan verhalen en gezichten. De solo is een zoektocht naar het duisterste plekje in jezelf en wat er kan gebeuren als deze duisternis aan de oppervlakte komt. Een aanhoudende val door ruimte en tijd.

Frederik Kaijser (1994) is een freelance danser gevestigd in Rotterdam. Hij studeerde in 2017 aan de Codarts Dansacademie waarvoor hij o.a. stage liep bij Scapino Ballet Rotterdam. Als danser is Frederik emotioneel en openhartig. Hij beschouwt zichzelf als stille observeerder die de gebeurtenissen om zich heen langzaam op zich in laat werken. Als maker onderzoekt hij hoe hij zijn belevingswereld zichtbaar kan maken.

Concept, choreografie, performance: Frederik Kaijser Muziek: Soundscape met hulp van Justin Bekker Dramaturgie, coaching: Merel Heering Advies concept-ontwikkeling: Konstantina Georgelou Lichtontwerp, techniek: Edwin van Steenbergen Productie: Dansateliers (One Night’s Dance 2017) Foto: Yasmila van Vliet Met dank aan: Laura Casasola Fontseca, Yasmila van Vliet, Kim-Jomi Fischer, Marta Alstadsæter, Jochem Eerdekens en alle andere betrokkenen bij One Night’s Dance.