29 mei

Het Urban Explorers Festival zit er helaas weer op, maar wat was het een memorabele, zonovergoten editie!

Velen (her)ontdekten de stad Dordrecht door de ogen van de Vloeistof-performers tijdens de Dansateliers expedities. In het bruisende festivalhart op het Hof heerste een op-en-top festivalsfeer waar bezoekers genoten van de verrassende performances, kunst, muziek en het schitterende weer. Na een dag vol indrukken was het heerlijk tot rust komen bij de wonderschone optredens in Schouwburg Kunstmin en live cinema acts in Filmhuis Cinode, waarna Strotter Inst. een daverend slotoptreden gaf in de door De Weerstand op spectaculaire wijze getransformeerde Grote Zaal van Pictura. Het was goed vertoeven in Dordrecht tijdens het Urban Explorers Festivall! Hartelijk dank aan alle UEF medewerkers, vrijwilligers, partners en uiteraard iedereen die onze expedities heeft meegelopen!
 
Enkele reacties van deelnemers aan de dansexpedities:

"Ik ben reuze blij dat ik 'ben ik nu hier' in Dordrecht heb kunnen zien... Onder de indruk van de wandeling, en nog een beetje in de dromerige sfeer daarvan, suddert de voorstelling na als je nog even de stad in gaat. Ineens is iedereen een performer en iedereen een beetje magisch. De voorstelling laat je niet alleen anders kijken... maar brengt je ook even in een andere 'state of mind'..". 
 
"De voorstelling 'BEN IK NU HIER' van afgelopen zaterdag was een wandeling precies op het ritme van mijn gedachten. Ik heb er erg van genoten, thnx hiervoor. Stuur manlief op Oerol zeker langs". 
 
"Waar ben ik nou helemaal? Ik wil jullie nog bedanken voor het meemaken van jullie try-out, afgelopen zaterdag.  Het was -zoals ook andere stukken van jullie- een stuk wat je echt moet ervaren, onvoorspelbaar; het brengt vanalles bij je teweeg, ook vraagtekens of onprettigheden. Dat is waarschijnlijk wel wat me steeds zo aanspreekt: het komt via een andere laag binnen; heel subtiel en deels onbewust. Die laag is het leven zelf, volgens mij; onder alle buitenkant en norm, of misschien wel inclusief dat laatste.. Mooi dat jullie daarin/mee werken". 
 
"Ik vond jullie voorstelling erg leuk! Super idee een belevenis voor de toeschouwers. Vooral als de werelden v.d performer samen komen met de gebeurtenissen op straat! Zoals een jongen die de performer na deed..hij wilde ook ergens hangen...maar ook gewoon passanten die kijken of toevallig iets zeggen wat gekoppeld kan worden aan de performance. Ook dat je op dingen attent word gemaakt...door de stem...en ook als dit toevallig samen valt met de acties v.d performer. Ik vond ook leuk dat de wegen zich kruizen."
« terug naar nieuwsoverzicht