12 mei

Het Fonds Podiumkunsten (nieuwe makers-regeling) heeft onze subsidie-aanvraag voor maker Connor Schumacher gehonoreerd. De komende twee jaar (2016-2017/2017-2018) zal Connor in nauwe samenwerking met Luis Alonso Zertuche en Maaike Schuurmans, onder de vleugels van Dansateliers, verder werken aan zijn signatuur als onafhankelijk maker. 

Meer informatie over Connor Schumacher vind je op zijn website www.connorschumacher.com

Connor Schumacher begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. In 2012 begon hij met het maken van zijn eigen performances.

Connor Schumacher begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York, waar hij dans en compositie studeerde. Na zijn afstuderen kwam hij naar Nederland om een freelance bestaan op te bouwen als danser en maker. Als performer werkte hij onder andere met Andrea Miler, Doug Varone en Dancers, Anouk van Dijk, Andre Gingras, Itamar Serussi, Mor Shani en Jan Martens. Als maker begeeft Connor zich in een wereld van extremen waarin tegengestelde uitersten vaak eenzelfde uitkomst lijken te hebben. Door op zoek te gaan naar een balans tussen theatrale beelden en een transparant gebruik van objecten en composities tracht Connor bewustzijn te creëren van het hier en nu.

Dansateliers
Sinds 2012 wordt Connor ondersteund door Dansateliers. Onder de vleugels van het huis maakte hij Vessel: a portrait of the artist (2012) en Vessel 2: the Church(2013) in samenwerking met Joris van Oosterwijk, Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), de performance I trust in this life we will have another moment alone (Performing Gender, 2014) en The Fool (2015). Hiernaast nodigde Dansateliers Connor uit om deel te nemen aan het Europese project Dancing Museums; een tweejarig onderzoeks- en ontwikkelingstraject (2015-2017) met als doel nieuwe manieren van interactie met publiek te onderzoeken. 

www.connorschumacher.com

« terug naar nieuwsoverzicht