26 juni

ChoreoRoam, ons internationale onderzoeksproject dat in een periode van zes maanden plaatsvindt in vijf verschillende landen, biedt een platform voor jonge Europese choreografen om in een kritische en vruchtbare omgeving onderzoek te doen.  Elke workshopweek staat in het teken van een specifiek thema, zo zullen de choreografen in Rotterdam werken met het thema ‘Essence and Fingerprint’. Peggy Olislaegers zal de workshop leiden en Amy Gale, voormalig artistiek directeur van Dansateliers, zal als coach de deelnemers op de hele reis begeleiden. ChoreoRoamEurope 2012 start in Rotterdam en eindigt in Madrid. Onderweg zullen de deelnemers onder andere met workshopleiders als Ann van de Broek, Yasmine Godder en Guillerme Weckert werken.

Voor deze editie heeft Dansateliers Eva Maria Kupfer en Loïc Perela aangedragen. Door de andere partners zijn de volgende choreografen geselecteerd: Amy Bell (UK), Giorgia Nardin en Tommaso Monza (IT), Irena Mikec (KR), Rut Balbis en Marina Mascarell (SP). 

Onderzoek willen we niet enkel achter gesloten deuren laten plaatsvinden. Ook al hebben de deelnemers slechts een week, toch plannen we aan het eind van iedere themaweek een 'sharing'. Een moment om met het publiek te delen wat is onderzocht en gevonden. U bent van harte welkom voor deze sharing die in Rotterdam plaatsvindt op vrijdag 29 juni in De Gouvernestraat, om 20:00 en we nodigen u graag uit om naderhand uw ervaringen/gedachtes te delen met ons en de makers.

De partners van ChoreoRoam zijn: Dansateliers – Rotterdam, Operaestate Festival Veneto/CSC-Bassano, The Place - London, Paso a-2/Certamen Coreogràfico - Madrid, Dance Week Festival/Zagreb Dance Center-Zagreb. ChoreoroamEurope 2012 wordt gefinancierd door de European Cultural Programme.  

Graag tot dan!

DATUM: Vrijdag 29 juni 2012
TIJD: 20:00
PLAATS: De Gouvernestraat Rotterdam
GRATIS ENTREE

U wordt verzocht te reserveren door een e-mail te sturen aan: info@dansateliers.nl

« terug naar nieuwsoverzicht