10 april

Op woensdag 9 april bezocht choreograaf Loïc Perela het MuZIEum voor een speciale workshop. Het MuZIEum is hét ervaringsmuseum over zien en niet zien in Nijmegen. In het museum krijg je de kans om dagelijkse dingen te voelen, proeven, ruiken en te beluisteren, maar dan door de ogen van een blinde persoon.

In het kader van zijn onderzoek naar zintuigen gaf Loïc een workshop met zijn zijn dansers aan een groep van 6 blinden en slechtzienden. Loïc's team Merel Heering, Arina Lannoo, Wannes de Porres enAndrea Beugger ontmoetten het MuZIEum team Bart, Theo, Mirjam, Els, Kristina en Joan.

Loïc: Het was een stimulerende dag, we waren allemaal erg open en nieuwsgierig naar elkaar. We zijn op een gelijkwaardige manier begonnen wat leidde tot een interessante uitwisseling. We praatten, improviseerden, dansten en voelden. Het bleek een bijzonder ontspannend moment toen we onszelf lieten gaan, een veilige haven voor ons allemaal en een bijzondere ontmoeting. Ik dank iedereen die mee heeft gedaan.

Senses 
Deze workshop is onderdeel van Perela's onderzoek naar de zintuigen. In het onderzoek naar het specifieke zintuig zien, probeert Loïc te begrijpen wat het betekent om de wereld te ervaren zonder zicht en te ontdekken of en in welke mate dit effect heeft op andere zintuigen.

Meer informatie over het zintuigen-onderzoek hier.

Meer informatie over MuZIEum hier.« terug naar nieuwsoverzicht