30 augustus

Nog even en de zomer is weer voorbij en gaan we de herfst tegemoet, met al haar kleurenpracht, bijzondere geuren, dauwdruppels, spinnenwebben en hopelijk toch ook nog heel veel zonneschijn. Wij kijken met enigszins gemengde gevoelens uit naar de komende maanden, omdat er enerzijds weer mooie projecten zijn gepland, maar we tegelijkertijd door de culturele aardverschuiving het productiehuis zullen moeten uitluiden. Dit betekent dat we nog één keer als productiehuis een avondvullende productie zullen uitbrengen met de toepasselijke titel ‘What’s Left’. Liat Waysbort, die vier jaar geleden het productiehuis inluidde, neemt in deze productie alles wat aan verandering onderhevig is onder de loep. De grote vraag is, wat overblijft.

Met de uitslagen van het Fonds voor de Podiumkunsten is nu meer dan duidelijk geworden hoe die culturele aardverschuiving eruit gaat zien. Wij prijzen ons gelukkig dat we in Rotterdam een positief advies van de RRKC hebben gehad, waardoor onze kans om in een kleinere vorm door te starten reëel is. Dit is mooi, omdat we vanuit deze positie, binnen het veranderende landschap en dus een nieuwe realiteit, weer verder kunnen bouwen en in de toekomst eventueel weer kunnen groeien. Dansateliers blijft staan voor die eigengereide, bijzondere en zich onderscheidende danskunstenaar, die niet schroomt om datgene wat hij kent, binnenste buiten te keren, onder de loep te nemen, te herijken en opnieuw vorm te geven om het vervolgens te plaatsen in de tijd waarin we leven. Een tijd van verandering, zoveel is zeker.

In de afgelopen vier jaar hebben veel makers hun eerste dansschreden gezet in de studio’s van Dansateliers. We hebben ze voor de gelegenheid eens op een rijtje gezet, met daarnaast een overzicht van onze projecten de komende maanden. Een terugblik en een vooruitblik dus. 

Kristin de Groot
Artistiek directeur

Wilt u de brochure ontvangen? Stuur dan een e-mail naar pr@dansateliers.nl o.v.v. seizoensbrochure.« terug naar nieuwsoverzicht