16 april

Op zaterdag 12 mei, om 20.00 uur, start het grootste dansfestival van Rotterdam in de Rotterdamse Schouwburg: de Rotterdamse DANSnacht.

De gehele Rotterdamse danswereld doet mee aan de vierde editie van de DANSnacht. Tientallen voorstellingen, performances en workshops, maken de DANSnacht tot het grootste dansfestival van Rotterdam. Speciaal voor deze editie geven de verschillende artistiek leiders ontmoetingen/masterclasses midden in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg, tussen het publiek. Het thema is dit jaar dan ook ‘Dicht op de huid.’

Behalve in de Grote en Kleine Zaal vinden door het hele gebouw activiteiten en presentaties plaats waartussen het publiek kan ‘zappen’. De schouwburg is tijdens de DANSnacht één groot podium waarop dans en publiek elkaar van dichtbij ontmoeten.

De dansgezelschappen Conny Janssen Danst, Dance Works Rotterdam/André Gingras, Dansateliers, MEEKERS en Scapino Ballet Rotterdam vormen de ‘main event’. Daarnaast zijn er tal van optredens van kleine en grote onafhankelijke dansmakers en studenten van de Rotterdamse Dansacademie Codarts. Wie wil kan samen met de professionals ook zelf aan de slag in de vele workshops. Traditiegetrouw wordt de DANSnacht afgesloten met een DJ-act in de grote hal.

Genoeg blikvangers op het festival zoals: ‘PEARL’ van Scapino // ‘Anatomica#1’ van Dance Works Rotterdam // ‘King’ van MEEKERS // ‘Male Version’ , 'Pretty Perfect' en 'On Reality' van Dansateliers en een preview van ‘How Long is Now’ van Conny Janssen Danst. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt op de website, Facebook en Twitter van Rotterdam Danst. 

Kaartverkoop
Kaarten voor de DANSnacht zijn voor € 20 te koop bij de Rotterdamse Schouwburg via www.rotterdamseschouwburg.nl of  010-411 81 10. 
Meer informatie op: www.rotterdamdanst.nl 

 

« terug naar nieuwsoverzicht