26 juli

Naast de geplande en gefinancierde projecten ondersteunen wij ook getalenteerde makers die op basis van een ‘residency’ de studio’s van Dansateliers gebruiken, in de wens hun werk op een internationaal niveau te delen, op zoek naar uitwisseling van taal en ideeën.

Emanuele Soavi/Blackbird

Emanuele Soavi/Incompany zal gebruik maken van de studio’s van dansateliers gedurende de maand augustus. Tijdens deze werkperiode zal hij aan zijn solo Blackbird werken, die op 5 oktober in de ‘Alte Feuerwache’ in Keulen in premiere zal gaan. Hiermee bouwen wij verder aan de relatie die begon met het coproduceren van het succesvolle Pancomplex in 2011.

Simone Truong/Have you seen the horizon lately

Simone Truong studeerde in Nederland aan de ArtEZ dansacademie. Zij werkt momenteel veel onder de vleugels van de Gesnerallee in Zurich. Bij wijze van exchange ontvangen wij haar in oktober voor een week, om haar stuk Have you seen the horizon lately, dat in juni jongstleden in première ging opnieuw onder de loep te nemen. Ze zal een korte versie presenteren in ‘All there is’ in Korzo en in de Melkweg. 

Agenda: 

Blackbird/Emanuele Soavi

5 oktober premiere, 6, 7, 9 en 10  Alte Feuerwache, Keulen
24 november Theater Regensburg, Regensburg

Simone Truong/Have you seen the Horizon lately?

1 & 2 november Melkweg Theater Amsterdam
4 november Korzo Theater Den Haag tijdens All There Is.  

 

« terug naar nieuwsoverzicht