24 mei

Dansateliers presenteert op 15, 16 en 17 juni de onderzoeksprojecten van Giulio D’Anna en Fabian Holle 

Van 15 t/m 17 juni is het resultaat te zien van de onderzoeksperiode van Giulio D’Anna en Fabian Holle. Twee jonge talentvolle dansmakers die bij Dansateliers de kans gekregen hebben om hun eigen stem en signatuur te ontwikkelen. Fabian Holle, van oorsprong acteur en theatermaker choreografeert bij Dansateliers zijn eerste dansstuk. Hij gaat samen met Scapino Ballet danseres Ralitza Malehounova op zoek naar vrijheid en de beperking hiervan. Giulio D’Anna, geïnspireerd vanuit de beeldende kunst, ‘portretteert’ zijn performers en laat hun lichaam een persoonlijke geschiedenis vertellen. 

Momenten met Ralitza
Fabian Holle 
Een vrouw is letterlijk vastgelopen. Ze kan haar gedachten over vrijheid niet meer loslaten: bestaat keuzevrijheid wel? Of worden we voortgedreven door aangeleerd gedrag? Langzaam probeert ze zich te bevrijden. Het publiek is toeschouwer van haar strijd. 

Choreografie: Fabian Holle
Dans: Ralitza Malehounova (Scapino Ballet)
Muziek: Jaap van Keulen
Dramaturgie: Amy Gale
Fotografie: Luis Rios Zertuche 

GIAMBOLOGNA 2012
Giulio D’Anna
Giulio D’Anna onderzoekt de relatie tussen het persoonlijke en het universele in de geschiedenis van de mens. In dit dansonderzoek is het lichaam een biologisch document, dat door zijn lijnen en vormen een persoonlijke geschiedenis onthuld. Geïnspireerd door de eeuwenoude schilder- en beeldhouwkunst portretteert Giulio drie performers, ieder van een andere generatie, die laten zien hoe hun levens elkaar beïnvloeden en onderling verbonden zijn. 

Choreografie: Giulio D'Anna
Performers: Giulio D'Anna , Soosan Gilson, Agnese Rosati 
Dramaturgie: Maya van den Heuvel-Arad 
Fotografie: Ksenija Spanec 

Lees meer op het blog van Giulio D'Anna

Data: Vrijdag 15 juni, zaterdag 16 juni (20:30) en zondag 17 juni (17:00) 
Locatie: Dansateliers studio - 's-Gravendijkwal 58B – Rotterdam 
Tickets: €7,50 (studenten €5,00) reserveer tickets via: info@dansateliers.nl / 010 4369937 « terug naar nieuwsoverzicht