25 september

PUNCH! festival  presenteert een keuze van de meest talentvolle choreografen van dit seizoen. Dit jaar staat PUNCH! in het teken van samenwerking en uitwisseling; zowel nationaal als internationaal. Speciale aandacht wordt gegeven aan aanstormende nieuwe makers van de collega organisaties Dansateliers, Dans Brabant en Random Collision. Op internationaal gebied is werk te zien van prijs winnaars Sofia Dias & Vitor Roriz uit Portugal, en Andrea Gallo Rosso uit Italië. Juxtapose van Cecilia Moisio opent het festival. Een sterke performance met een vleugje musicaldans waarin commentaar wordt geleverd op de rol van de vrouw in het dagelijks leven. Verder ook in PUNCH! de ITs Krisztina de Châtel Award winnaar 2013: Floortje Doeksen, films van Cinedans, dans op locatie, workshops en meer. Vier dagen lang bruist de stad met spannende, nieuwe dans op verschillende locaties: Theater Bellevue, Melkweg Theater, Dansmakers aan ‘t IJ en onverwachte plekken in Noord.

PUNCH! zal dit jaar de kick-off zijn van een nieuw dans-netwerk: Moving Futures, bestaande uit collega-instellingen en theaters door heel Nederland. Het netwerk geeft jonge makers de mogelijkheid om hun werk te tonen.
Dit jaar is een terugkeren thema in PUNCH! het ontwikkelen van een diepere verbinding met het publiek. Fernando Belfiore maakt speciaal voor het festival een Experiment performance waar ‘public’ centraal staat. Tijdens het PUNCH! festival zal het vriendenfonds van Dansmakers Amsterdam gelanceerd worden. Met dit fonds willen wij onze relaties en onze bezoekers nog meer betrekken bij de jonge makers en hun toekomst.

Bekijk het programma: www.dansmakers.nl/event/punch

 

« terug naar nieuwsoverzicht