9 mei

Kom op zaterdag 12 mei naar de Rotterdamse Schouwburg voor een avond en nacht vol dans! Wil je niet in de rij staan koop dan je kaarten voor €20 vooraf op www.rotterdamseschouwburg.nl of bel de kassa van de Rotterdamse Schouwburg: 010 411 81 10. 

Bekijk het programma van de Rotterdamse DANSnacht 

Rotterdamse DANSnacht

De gehele Rotterdamse danswereld doet mee aan de vierde editie van de DANSnacht. Tientallen voorstellingen, performances en workshops, maken de DANSnacht tot het grootste dansfestival van Rotterdam. Speciaal voor deze editie geven de verschillende artistiek leiders ontmoetingen/masterclasses midden in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg, tussen het publiek. Het thema is dit jaar dan ook ‘Dicht op de huid.’

Behalve in de Grote en Kleine Zaal vinden door het hele gebouw activiteiten en presentaties plaats waartussen het publiek kan ‘zappen’. De schouwburg is tijdens de DANSnacht één groot podium waarop dans en publiek elkaar van dichtbij ontmoeten.

De dansgezelschappen Conny Janssen Danst, Dance Works Rotterdam/André Gingras, Dansateliers, MEEKERS en Scapino Ballet Rotterdam vormen de ‘main event’. Daarnaast zijn er tal van optredens van kleine en grote onafhankelijke dansmakers en studenten van de Rotterdamse Dansacademie Codarts. Wie wil kan samen met de professionals ook zelf aan de slag in de vele workshops. Traditiegetrouw wordt de DANSnacht afgesloten met een DJ-act in de grote hal.

Genoeg blikvangers op het festival zoals: ‘PEARL’ van Scapino // ‘Anatomica#1’ van Dance Works Rotterdam // ‘King’ van MEEKERS // ‘Male Version’ , 'Pretty Perfect' en 'On Reality' van Dansateliers en een preview van ‘How Long is Now’ van Conny Janssen Danst.


« terug naar nieuwsoverzicht