8 oktober

PERSBERICHT31 oktober t/m 2 november         

Moving Futures Festival: Rotterdam editie

Rotterdam – Moving Futures Festival doet op vrijdag 31 oktober, zaterdag 1 en zondag 2 november Rotterdam aan. Het reizende festival is een gezamenlijk initiatief van talentontwikkelaars  Dansateliers, Dansmakers Amsterdam, DansBrabant, Random Collision en Generale Oost. In het festival staat het werk van opkomende dansmakers centraal. Een generatie makers die zich uiterst bewust is van de omgeving, nadenkt over context en publiek en organisch verbindingen legt met de samenleving. Een lichting choreografen die zich uitspreken over hedendaagse kwesties, zoeken naar raakvlakken tussen verschillende disciplines en doelgroepen en graag een open dialoog  met het publiek aangaan.

Moving Futures Festival – Rotterdam editie
Als partner in het landelijke netwerk staat Dansateliers garant voor een bijzonder Rotterdams randprogramma waar voorstellingen van o.a. Connor Schumacher, Jasper van Luijk, Cecilia Mosio en Jasmine Ellis, gecombineerd worden met verdiepende gesprekken en workshops.

Wetenschap en dans
Verbinding tussen wetenschap en dans wordt gemaakt met het verrassende Experiment B+ van Random Collision en de Rijksuniversiteit Groningen, waarin choreografen en wetenschappers nauw samenwerken in een kunst/wetenschappelijk experiment. In Selfies & Smartphones worden de performances van de SKVR Dansmakers en choreograaf Loïc Perela onderworpen aan de wetenschappelijke blik van cultuurfilosoof Robin van den Akker (Erasmus Universiteit Rotterdam) en het prachtige  Love-ism van Mor Shani maakt ruimte voor een gesprek in beweging over de ‘Mechanisms of Intimacy’ met dans-onderzoeker Bram Vreeswijk (ICKamsterdam).

Ontmoetingen
Het geheel wordt uitgebreid met uitnodigende Movement- en Masterclasses, waarin iedereen die geïnteresseerd is in dans, kennis kan maken met de dansmakers van vandaag, hun manier van denken en zoektocht naar mogelijke bewegingstalen. Filmliefhebbers kunnen genieten van het Cinedans filmprogramma of met behulp van smart-phones een eigen dansfilm creëren. Met zijn allen dansen kan tijdens het feest in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg met het Rotterdamse dj- en danscollectief Just Dance Live!

Perskaarten
Voor pers is een beperkt aantal perskaarten beschikbaar. Aanmelden kan door een e-mail te sturen, onder vermelding van naam en organisatie naar Lody Meijer via pr@dansateliers.nl.

Partners
Speciale partners voor de Rotterdamse editie zijn SKVR en de Rotterdamse Schouwburg. Moving Futures wordt mede mogelijk gemaakt door BNG Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS Reaal Fonds en VSB fonds.

Meer informatie over het netwerk, het festival, deelnemende theaters en kaartverkoop vindt u op: www.movingfutures.nl


_
_

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie over Moving Futures Festival Rotterdam, beeldmateriaal, interviewaanvragen en / of perskaarten neem contact op met Lody Meijer via pr@dansateliers.nl of 010 43 69 937

 

« terug naar nieuwsoverzicht