30 juni

Nathalie van der Lely van het blog Jegens&Tevens, bracht ook een bezoekje aan de dans-installatie OK Future op De Parade. Hieronder haar verslag.

Midden op het terrein kwam ineens een gouden donut (zonder gat) voorbij en zelfs voor de doorgewinterde Paradebezoeker was dit ‘out of the ordinary’. Er omheen liepen medewerkers die je met koptelefoons een voorproefje van de voorstelling OK Future van Connor Schumacher en Lucy Suggate gaven. Kijkend naar de gouden donut luisterde ik naar de vrouwelijke stem van een mindfullness cyborg die mij vroeg wat ik zag en of ik een patroon herkende.

Eenmaal binnen had de cyborg ongeveer 35 minuten nodig om je hyper bewust te maken van jezelf, de 28 kloppende harten om je heen en de wonderlijke dingen die daar gebeurden. Zelf vond ik de cyborg erg dwingend in het mij bewust laten maken van mezelf, maar gelukkig was er genoeg ruimte om je af te zonderen of op te gaan in het collectief. Maar dit is wel een voorstelling die je gezien moet hebben, zinnenprikkelend komt niet in de buurt om het te beschrijven en je kijkt hierna nooit meer hetzelfde naar aluminiumfolie.

Lees het hele verslag hier.

« terug naar nieuwsoverzicht