26 januari

Duet For Two Dancers is geselecteerd voor de  Aerowaves Priority Company list 2012 and er zijn plannen voor een internationale tour. Houdt deze website in de gaten voor de actuele informatie en tourdata! De nieuwe trailer is gemaakt door Paul Sixta.
Duet for Two Dancers is een zoektocht naar de angst niet te voldoen aan wat je van jezelf verwacht, of aan wat je beroep of medemens van je vraagt. Naar de angst te ver weg te raken van jezelf. En naar wat er overblijft, als alle ‘kunde’ wegvalt. De vrijheid om tussen verschillende beroepen en identiteiten te kunnen kiezen, is een reden voor onzekerheid en twijfel. De overvloed aan keuzes genereert een soort stilstand. Het onvermogen te kiezen dwingt het lichaam tot rust.
Duet for Two Dancers bevraagt in die zin het ‘danser zijn’, maar ook het ‘niet danser zijn’.
Tabea Martin houdt zich in haar werk bezig met sociologische vragen. Ze bestudeert mensen en hun gedrag  in verschillende omstandigheden. In haar werk legt ze focus op de poging – het verdwalen, het niet-weten, het ongemak en het verdriet dat in een lichaam schuilt. Tabea Martin won in 2011 de Wim Bary Stipendia Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds, ook werd zij geselecteerd voor de Aerowaves Priority Company List 2012.

Choreografie: Tabea Martin
Productie: coproductie Dansateliers en Conny Jansen Danst
Dansers: Martijn Kappers en Winston Arnon/Nieuwe cast: Ryan Djojokarso, Stefan Baier
Fotografie: Leo van Velzen
Met dank aan: Amy Gale, Conny Jansen, Matthias Mooij, Pol Bierhoff

« terug naar nieuwsoverzicht