19 december

Hoe is dans vandaag relevant? Voorbeelden en werkpraktijken

Deze catalogus bevat 25 voorbeelden en werkpraktijken en gaat er van uit dat het vruchtbaarder is om met voorbeelden uit de praktijk te komen dan te trachten om de relevantie van dans vandaag uit te leggen en te definieren. De catalogus is wellicht eerder een begin om een gesprek te voeren om zaken te ontrafelen, perspectieven en standpunten voor wat betreft relevantie onder het voetlicht te brengen. 

De samenstelling van de catalogus is tot stand gekomen naar aanleiding van de conferentie 'How to make dance relevant?. De uitdaging was om niet alleen het veld te analyseren en welke aspecten van dans relevant zouden zijn, maar ook hoe we tot een vruchtbare manier van samenwerken kunnen komen en hoe we dat dan kunnen doen. De catalogus bevat slechts een selectief beeld, maar wel vanuit verschillende perspectieven. We hopen dat het een inspiratie kan zijn voor anderen om tot actie te komen of om tot het herdefinieren van een praktijk te komen. 

Lees de gehele catalogus hier

CREDITS
Research en Catalogus Curatoren: Mònica Pérez, Steriani Tsintziloni.

Research deelnemers: Kristin de Groot, Francesc Casadesús, Anthony Baker, Hazel Hodgins, Charlot van der Meer, Penelope Iliaskou, Catja Loepfe, Ulrike Kuner, Gyorgy Szabó, Karene Lyngholm, Anne Davier, Pia Krämer, Georg Weinand, Arianna Economou, Yvona Kreuzmannová, Laurent Meheust, Ines Disselbrede, Carmen Mehnert, Mary Brady, Roberto Casarotto, Ida Buren, Eva Martínez, Virve Sutinen, Benjamin Perchet, Jayachandran Palazhy, Bertram Müller.

Tekst: Michael Klien, Mor Shani, Rachel Donnelly, Kerstin Evert, Roberto Olivan, Verónica Guirguis, Elisabetta Bisaro, Filip Bilsen, Maria José Cifuentes, Carmen Mehnert, Cédric Andrieux, Lia Haraki, Eddie Nixon, Rosie Neave, Polina Kremasta, Penelope Iliaskou, Ines Disselbrede, Alexandre Iseli, Luca Ricci, Giuliana Ciancio, Mariela Nestora, Carles Giner Camprubí, Marc Vlemmix, Richard Cross, Kristin de Groot, Judit Bombardó, Gigi Argyropoulou, Janez Janša, Marc Maris, Ulrike Kuner.

Copy editor (Versie december 2016): Mary Brady. Met dank aan: Hazel Hodgins, Mitja Bravhar.
Vertaling werk versie: (April 2016): Laia Martí. Redactie: EDN office. 

« terug naar nieuwsoverzicht