9 april

Heb jij de ambitie en voel jij de noodzaak om je te ontwikkelen als maker? Meld je dan aan voor One Night's Dance 2014!
 
One Night's Dance is hét startproject voor beginnende makers. Tijdens het project krijgen vijf makers de tijd om onder begeleiding, middels workshops en in dialoog met elkaar en een dramaturg een kort stuk van 10 minuten te ontwikkelen.
Op basis van een aantal selectievoorwaarden; een helder verwoorde motivatie voor het makerschap, een nieuwsgierig makend concept, een idee over hoe te werken en overtuigend beeldmateriaal van eerder gemaakt eigen werk, gecombineerd met de ontmoeting in het selectieweekend, worden er vijf talentvolle makers geselecteerd. 

 
Selectie
Uit de aanmeldingen maken we een selectie van tien kandidaten met wie we op 13 en 14 juni in de studio aan de slag gaan. Van de tien selecteren we er vijf, die vanaf 27 oktober de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van onze studio’s. De eerste week is een touch base workshop week voor de makers, dus die week moet je helemaal beschikbaar zijn. Vanaf de week erna plannen we naar beschikbaarheid. Halverwege plannen we een gezamenlijke feedback dag, die datum wordt later bekend gemaakt. Op 5, 6 en 7 december en op 12, 13 en 14 decemberwordt het werk gepresenteerd bij ons in de studio. Elk stuk is maximaal 10 minuten!
Selectieworkshop: 13 en 14 juni 2014
Workshopweek: 27 t/m 31 oktober
Presentaties: 5, 6 en 7 dec & 12, 13 en 14 dec
Let op: Aanwezigheid op de data waarop workshops en voorstellingen gepland zijn is vereist. Voor dit project zoeken wij makers wonend en werkend in Nederland, op redelijke (trein)reisafstand van Rotterdam.
Aanmelden hier 
Deadline voor aanmelding10 mei
Dansateliers is een werkplaats voor hedendaagse dans, gevestigd in Rotterdam. Dansateliers ondersteunt dansmakers bij het ontwikkelen van een eigen artistieke signatuur door het bieden van studioruimte, artistieke en zakelijke/organisatorische begeleiding. Alle ontwikkeltrajecten worden over een langere periode geboden in verschillende formats. 

Voor meer vragen neem contact op via info@dansateliers.nl
« terug naar nieuwsoverzicht