4 september

Het bestuur van Dansateliers is verheugd te kunnen melden dat Kristin de Groot per 1 september 2011 is benoemd tot artistiek leider. Haar benoeming is het gevolg van het aangekondigde vertrek van Amy Gale.

Kristin de Groot (1964) was voorheen werkzaam als hoofd van de Opleiding Dans aan de ArtEZacademie en de daarbij behorende vooropleidingen Arnhem en Venlo. Aan deze academie was zij eerder al verbonden als docent moderne dans en coördinator van het makersprogramma. In haar carrière als danseres werkte zij onder ander met: Cloud Chamber, Hans Tuerlings, Ping Chong, Michele Anne de Mey, Beppie Blankert, Piet Rogie en Michael Laub.

Kristin de Groot: ‘Het wordt een interessante tijd gezien de politiek roerige tijden en de aangekondigde bezuinigingen. Hierdoor wordt het nog een hele klus om de talentontwikkeling waar Dansateliers voor staat te waarborgen. Rotterdam is de tweede stad van Nederland met een dansacademie waar talentvolle mensen worden opgeleid. Op het moment dat je dit talent wilt behouden voor de stad, moet je daarin ook investeren op verschillende niveaus. De dans als discipline is wat mij betreft pas echt interessant als er een divers palet bestaat en ook te zien is in een stad, zeker in een stad als Rotterdam, met haar enorme diversiteit aan inwoners. Ik ben op zoek naar een vorm waardoor Dansateliers kan voortbestaan als danshuis dat aantrekt, vibreert, onderzoekt,ontwikkelt, deelt, beweegt en resoneert’.
« terug naar nieuwsoverzicht