7 mei

Duet For Two Dancers is ‘hot’! De voorstelling die op een humoristische manier inspeelt op de angst niet te voldoen aan de eisen die je beroep, je omgeving of je aan jezelf stelt, tourt op dit moment door Europa.  De aanvragen van theaters en festivals binnen en buiten Europa zijn enorm gestegen nadat dansnetwerk Aerowaves de voorstelling selecteerde voor hun Priority lijst. België, Zwitserland, Italië en Kroatië zijn achter de rug en de cast maakt zich op voor Engeland, Bassano Italië, Estland, Finland, Polen en Rusland.

“De tour is een prachtige ervaring", vertelt choreografe Tabea Martin enthousiast. Dat humor verder reikt dan de Nederlandse landsgrenzen blijkt wel uit de enthousiaste reacties van het publiek in de verschillende landen. Tabea Martin houdt zich in haar werk bezig met sociologische vragen. Ze bestudeert mensen en hun gedrag in verschillende omstandigheden. In haar werk legt ze de focus op de poging – het verdwalen en het niet-weten. Duet For Two Dancers maakte zij voor Brand New#2, hét samenwerkingsproject van Dansateliers en Conny Janssen Danst. Tijdens dit project werken drie jonge, door Dansateliers geselecteerde, choreografen met de dansers van Conny Janssen Danst. De oude cast van de productie  (Winston Arnon en Martijn Kappers) is inmiddels vervangen door Stefan Baier en Ryan Djojokarso, waarbij Ryan op tour tweemaal vervangen werd door Christian Guerematchi.

Tabea Martin: “We speelden 2 en 3 mei in het Tala Dance Centre in Zagreb. Een prachtige locatie, een soort van oude fabriek naast een  rivier. Tijdens het nagesprek kreeg ik de kans meer over mijn werk en manier van denken over dans te vertellen aan het publiek. In het publiek zag ik John Ashford zitten (directeur Aerowaves) en medewerkers van de ambassade. Bari en Charleroi waren ook heel mooie speelplekken. In Bari hebben we behalve veel gegeten, ook veel contacten opgedaan. Er was veel interesse in onze voorstelling op beide locaties en nu blijkt dat we ook in Rio de Janeiro zijn uitgenodigd! De dansers Stefan, Ryan en Chris krijgen overal veel complimenten. Op 19 mei spelen we in Turijn, ik heb zoveel zin om daar heen te gaan.. Mijn hart ligt in Italië. Ik houd van de mensen en de taal!”.

Tabea belooft ons op de hoogte te houden van alle avonturen en gedachten binnen en buiten de dans tijdens Europese tour! Houdt onze website en Facebook in de gaten voor updates! 
« terug naar nieuwsoverzicht