26 april

DANSATELIERS BLIJ MET POSITIEVE ADVIES VAN DE RRKC

Wij zijn erg blij met het positieve advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur voor het cultuurplan 2013-2016.

De waarde van Dansateliers wordt door de Raad onderkent als onafhankelijke springplank voor choreografisch talent. Terecht wordt opgemerkt dat er in de stad duidelijk een behoefte is aan een productiehuis, waardoor het wegvallen van deze functie bij Dansateliers te betreuren is.

De Raad adviseert met klem om een productiehuis functie op het gebied van dans te behouden en adviseert handhaving van Dansateliers, dan wel die functie uitdrukkelijk bij een van de gezelschappen te beleggen en daar te borgen. De Raad refereert hier met name naar mengvormen van gekende stijlen in theater dans met het urban dansidioom en reserveert hier extra middelen voor. Wij zullen onderzoeken wat wij met onze expertise hierin kunnen betekenen.

Uit het advies: 
De Raad erkent dat Dansateliers haar werk goed doet: er wordt onder vakkundige leiding –ook na de wisseling van de wacht– gewerkt aan onderzoek en presentatie. Bovendien werd de presentatiefunctie uitgebreid door de samenwerking met Conny Janssen Danst in het programma Brand New. Dansateliers is de enige cultuurplaninstelling waar jonge makers en dansers de ruimte krijgen om een eigen signatuur en stijl te ontwikkelen. Door de vrije ruimte in combinatie met de ondersteuning die Dansateliers biedt is deze instelling bij uitstek een plek voor talentontwikkeling. Daarmee en door de vakkundige wijze waarop dit wordt aangeboden is de positie van Dansateliers bij voorbaat legitiem.De ontwikkelfunctie is goed uitgebouwd. Dansateliers weet als een van de weinige dansproductiehuizen in Nederland de kansen voor makers goed te ontwikkelen en blijkt als springplank te functioneren.

Klik hier voor meer informatie over het Cultuurplanadvies 2013-2016.

 

« terug naar nieuwsoverzicht