2 juni

Dansateliers krijgt een positief advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur. Daar zijn we hartstikke blij mee!

Uit het advies: 

'Dansateliers heeft op het gebied van talentontwikkeling in het Rotterdamse dansveld een unieke positie. Dansateliers richt zich op talentdoorstroming en specifiek op de fase excelleren. De kernactiviteiten van Dansateliers met residenties, korte en lange werktrajecten, coaching en coproducties, zijn volgens de RRKC van goede kwaliteit. Het programma Moving Futures, de samenwerking van een aantal Nederlandse dansproductiehuizen, vormt een waardevol netwerk dat ertoe bijdraagt dat talenten hun werk ook landelijk kunnen presenteren.
Dansateliers draagt bij aan de pluriformiteit van het dansveld in Rotterdam en geeft het gehele culturele veld meerwaarde. De stichting vormt een brug tussen de dansopleidingen en het professionele werkveld. 
Dansateliers maakt een keuze voor een specifieke werkwijze en voert die consequent uit. Het doel is dansers en choreografen trajecten aan te bieden waarin zij hun eigen idioom kunnen ontwikkelen en zich professionaliseren. De werkwijze van de artistieke leiding van Dansateliers is in het werk duidelijk herkenbaar.' 

Lees het gehele advies hier

« terug naar nieuwsoverzicht