28 januari

Op zaterdag 27 januari 2018 is in het Korzo theater in Den Haag voor de vijfde keer de BNG Bank Dansprijs uitgereikt. De prijs gaat dit jaar naar onder andere   Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter, die momenteel bij ons in huis hun werk  Engel aan het ontwikkelen zijn. (Let op: ze presenteren de ontwikkeling van Engel op 9, 10 en 11 februari hier in de studio!) Ze delen de prijs waaraan een bedrag van 50.000 euro verbonden is, met choreografen Antonin Comestaz en Fernando Troya.

Harald Bergmann, burgemeester van Middelburg en bestuurslid van het BNG Cultuurfonds reikte de prijs, waaraan een bedrag van 50.000 euro verbondenis, uit. De winnaars gaan in het najaar van 2018 gezamenlijk op tournee in DansClick 20. De jubileumpremière van DansClick 20 is op woensdag 7 november 2018 in Stadsschouwburg Groningen.

De jury over het duo Kim & Marta: “Is het circus of is het dans? Die vraag pareren Kim & Marta met een zacht, vloeiend en sculpturaal spel met kracht, balans en verhouding en alles wat je daarbinnen kunt laten vliegen en uit het lood kunt laten hangen. De een acrobatisch danser, de ander een dansant acrobaat. Samen leggen ze nieuwe betekenislagen bloot in de motoriek van de ander.”

Lees hier het volledige juryrapport. 

De jury bestaat uit:

Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste (voorzitter);
Mat Meijs, secretaris en bestuurslid van het BNG Cultuurfonds;
Ingrid Melman, dansprogrammeur van Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort;
Heleen Volman, artistiek leider van DansBrabant;
Stacz Wilhelm, hoofd productie van Korzo en programmeur van de dansserie All there is. 

« terug naar nieuwsoverzicht