28 november

Met pijn in het hart nemen we afscheid van een gedeelte van ons team. Per 1 januari gaan we, door de drastische bezuinigingen, terug naar een kleine en flexibele organisatie. Dit betekent dat vier van de zeven mensen die bij ons in dienst zijn, ons gaan verlaten. Morgen, zaterdag 1 december, hebben we een feestje georganiseerd in De Gouvernestraat wat onder andere ter afscheid is van Marie Louise Calame, Petra Meijers, Brigitte Timmermans en Ronald Tol.
 
Ronald heeft Dansateliers het langst meegemaakt van de vier. Hij heeft Dansateliers zien uitgroeien van werkplaats tot werkplaats annex productiehuis. Ronald is altijd enorm welwillend, inventief en meedenkend geweest om op te lossen en uit te vogelen wat nodig was om een maker het beeld te geven waarnaar gezocht werd. En dat deed hij met veel geduld, creativiteit en toewijding. 

Petra heeft al haar energie gestoken in het ondersteunen van de directie. Dit deed ze met een loyale en toegewijde energie. En, als het nodig was om een kantine, een foyer of andere ruimte aan te kleden, deed ze maar al te graag haar creatieve bijdrage om een ruimte om te toveren in een warm verwelkomend geheel.

Brigitte startte vorig jaar zomer, toen Amy Gale het artistiek leiderschap doorgaf aan mij. Zij heeft hard gewerkt aan het lanceren van de nieuwe huisstijl, het zichtbaar maken van de organisatie en het actief aanboren van digitale kanalen, waardoor heel veel meer mensen ons inmiddels weten te vinden. 

Marie Louise nam het stokje van productieleider over afgelopen februari. Brand New was haar eerste project en vanaf dag 1 was het overduidelijk dat ze een geboren productieleider is. Nergens draait ze haar hand voor om.

Wij danken alle vier van harte voor alle werk en energie die ze in de organisatie en de makers hebben gestoken. We zullen ze missen en wensen hen het allerbeste voor de toekomst.

Johan Cuperus blijft zakelijk leider en Susanne Middelberg blijft ook in de toekomst onze lessen programmeren.
 
Ik hoop velen van u nog te treffen bij een van de voorstellingen van Liat Waysbort en natuurlijk morgen op het feestje na What's Left. Een kans om afscheid te nemen van onze vertrekkende mensen. 
 
Kristin de Groot
Artistiek Directeur
« terug naar nieuwsoverzicht