Dancing Museums is een internationaal samenwerkingsproject van de Europese dansorganisaties La Briqueterie - Centre de développement chorégraphique du Val de Marne (FR), Comune di Bassano del Grappa (IT), D.ID Dance Identity (AT), Dansateliers (NL), Siobhan Davies Dance (UK) en acht internationaal befaamde musea. Tijdens het project gaan vijf, door de dansorganisaties aangewezen, dansmakers, een tweejarig onderzoeks- en ontwikkelingstraject aan om nieuwe manieren van interactie met publiek te onderzoeken. 

Het traject behelst residenties in de periode vanaf juni 2015 tot en met juni 2017 in elk van de deelnemende musea. Als deel van de residentie worden de dansmakers vergezeld door digital artists en experts uit verschillende disciplines. Het traject mondt uit in de creatie van een nieuw interactief en performatief werk in elk van de vijf Europese steden, waarbij de rol van live performance in relatie tot het versterken van de beleving van kunst, wordt uitgelicht.  

Dansateliers
Nederlandse partner van Dancing Museum is Dansateliers te Rotterdam. Dansateliers is een onafhankelijk huis voor hedendaagse dans. De organisatie speelt al ruim twintig jaar een belangrijke rol in het ontwikkelen van nieuwe generaties dansmakers die met het vinden van een plek in het nationale en internationale hedendaagse dans veld de discipline voeden en in beweging houden.

Dansateliers nodigde choreograaf Connor Schumacher uit om deel te nemen aan Dancing Museums. Hij werk tijdens de Rotterdamse residentie intensief samen met Luis Zertuche Alonso, die is uitgenodigd om als video kunstenaar deel te nemen aan DM. Het gehele project loopt van juni 2015 tot en met juni 2017. 

De Rotterdamse residentie vond plaats van 12 tot en met 25 oktober tijdens de grote tentoonstelling 'Van Bosch tot Brueghel'. Voor meer informatie over het project en het residentie-programma kijk op www.dancingmuseums.com


Aftermovie Dancing Museums 2015-2017


Dancing Museums - Rotterdam 2015

Dancing Museums is gedeeltelijk gefinancieerd door het Creative Europe programma van de Europese Unie. 

Deelnemende musea:
 Arte Sella (IT), Boymans van Beuningen (NL), Gemäldegalerie Wien (AT), Le Louvre (FR), Mac/Val (FR), Museo Civico (IT), Museo di Palazzo Sturm (IT) en The National Gallery (UK)

Residentie Rotterdam: Museum Boijmans Van BeuningenDit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze website ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

www.dancingmuseums.com