Katja Heitmann

2014

Titanic Tralala | This is not a show (excerpt) – Katja Heitmann

This is not a show is een project van jonge maker Katja Heitmann, waarvoor ze tijdens One Night’s Dance 2013 een begin maakte. Heitmann ontwikkelt voor dit project drie korte solo’s die samen een voorstelling zullen vormen op het Festival CEMENT 2014. De solo 'Eggs are good for your hair' die ze maakte tijdens One Night’s Dance 2013 is hier onderdeel van. In de periode februari-maart werkt Katja afwisselend bij  DansBrabant en Dansateliers met Helma Melis aan de laatste solo Titanic Tralala van het project. Katja laat zich inspireren door de maskerades van het alledaagse leven. 
 

Katja Heitmann (1987, Duitsland) studeerde choreografie aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Kenmerkend voor haar werk als choreograaf is haar talent om het publiek op een verassende en humoristische manier te betrekken bij de performances. Voor de toeschouwer is het haast onmogelijk zich niet te identificeren met de gebeurtenissen maar is er tegelijkertijd ruimte voor eigen verhalen en betekenissen. In oktober 2013 maakte Heitmann in het kader van dansateliers‘ One Night’s Dance Eggs are good for your hair met koorddanseres Melanie Hagedorn.

CREDITS
concept/choreografie: Katja Heitmann
performer: Helma Melis
techniekontwerp,/concept/advies: Sander van der Schaaf
coaches: Konstantina Georgelou, Heleen Volman, Kristin de Groot, Leonie Clement

This is not a show
 is een productie van Katja Heitmann, in coproductie met DansBrabant, Festival Cement, Theaterfestival Boulevard en Dansateliers Rotterdam, in samenwerking met Theater de NWE Vorst.

Gedeelde presentatie
: 14 & 15 maart 2014 om 20:30 en 16 maart om 17:00.

Locatie: Dansateliers
Tickets: info@dansateliers.nl


Foto: Rob Hogeslag
Portretfoto: Pepijn Lutgerink