Joseph Simon

2016

Third Culture Kid - Iemand die het grootste deel van zijn vormende jaren heeft doorgebracht in een cultuur anders dan die van zijn ouders.

In Third Culture Kid ontwart, herschikt en herinterpreteert Joseph Simon de elementen waaruit de diverse culturen en talen die hij zelf belichaamt zijn opgebouwd. Parallel hieraan kijkt Joseph terug op bepalende momenten uit zijn jeugd en spint zo een web van onvoorziene verbindingen. Op deze manier bevraagt hij niet alleen zijn eigen identiteit, maar die van een hele generatie. 


Joseph Simon (Frankrijk, 1989) kwam in aanraking met dans via breaking. Zijn brede interesse zorgde ervoor dat hij ervaring op deed met o.a. gymnastiek, tricking en verschillende basisvormen van modern-jazz en ballet. In 2014, studeerde hij af aan ArtEZ School of Dance in Arnhem. Gedurende zijn studie onderzocht hij de relatie tussen urban dansvormen en hedendaagse bewegingsvormen. Zijn doorgaande interesse hiervoor leidde tot samenwerkingen met Alida Dors, Jochen Heckmann, Erik Kaiel en Jean-Guillaume Weis, grote inspiratiebronnen voor hem als maker.

Dansateliers
Onder de vleugels van Dansateliers werkte Joseph in 2015 aan het concept voor de solo Essais sur la danse classique en ontwikkelde hij het stuk Allegory of a Night tijdens One Night's Dance 2015. In 2016 werkt hij verder aan de creatie van een nieuwe solo. Première: 25 & 26 maart 2016, Club KBS, Rotterdamse Schouwburg