Connor Schumacher

2015

Een man die de duisternis inkijkt, gaat ervan uit dat daar iets is; een aanwezigheid, of de ruimte zelf. Maar zou hij ook in staat zijn om de kleur zwart te herkennen?

Met The Fool onderzoekt Connor samen met performer Majon van der Schot of we het verschil tussen “het zoeken” van betekenis en “het lezen” van betekenis kunnen herkennen.

Connor Schumacher begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. In 2012 begon hij met steun van Dansateliers met het maken van zijn eigen performances. Hier startte hij met de ontwikkeling van een eigen theatrale taal door een niet vorm gerichte benadering binnen het proces te hanteren. Connor is met name geïnteresseerd in hoe het hier en nu resoneert in de setting van het theater, zowel als performer als voor het publiek.

Choreografie: Connor Schumacher Performance & samenwerking: Connor Schumacher & Majon van der Schot Concept ontwikkeling: Luis Alonso Rios Zertuche Lichtontwerp  en techniek: Edwin van Steenbergen Dramaturg: Maaike Schuurmans Productie : Dansateliers

Studiopresentaties: 

Datum:
Vrijdag 3 april 20:30
Zaterdag 4 april 20:30
Zondag 5 april 17:00
Prijs: 8 euro
Locatie: Dansateliers, ’s-Gravendijkwal 58b, Rotterdam

Voorstellingen:
The Fool gaat eind oktober 2015 in de première tijdens de Rotterdamse editie van het Moving Futures Festival in de Rotterdamse Schouwburg.