Ingrid Berger Myhre

2015

Mutsuro Ando (JP) en Ingrid Berger Myhre (NO) ontmoetten elkaar tijdens een uitwisselingsprogramma voor MA Arts studenten uit Frankrijk, Duitsland en Japan. Samen creerde ze een simpele houten constructie die zowel fungeerde als meubel, drager, instrument en symbool. Door het object, en de scenario’s die uit de interactie met het object ontstonden, ontdekte Ando en Berger Myhre dat zij een gedeelde interesse hebben in semiotische betekenissen.

SUPPLIES is een gelegenheid voor Ingrid Berger Myhre en Mutsuro Ando om verder te spelen met beelden als taal en taal als beeld. In SUPPLIES focussen zij zich op de dialectiek tussen vorm en inhoud, en de impliciete afhankelijkheid van deze twee dingen. Vergezeld door Bastien Mignot en Lynda Rahal, gaan ze op zoek naar middelen: waar komen zij vandaan, waar bevinden zij zich, hoe kunnen we aan ze komen, ze doorgeven, lenen en uitwisselen, ze uitwissen, vinden waar ze opgeslagen zijn en behouden worden? Erop vertrouwende dat de constructie van dingen voor inhoud zorgt, zullen de onderzoekers een berging bouwen en zichzelf verzekeren van een onophoudelijke stroom aan benodigdheden/middelen.

Studiopresentaties
vrijdag 22 mei (20:30)
zaterdag 23 mei (20:30)
zondag 24 mei (17:00)
Dansateliers studio, ’s-Gravendijkwal 58b, Rotterdam
Tickets: €8,-
reserveren hier.

CREDITS

Concept: Ingrid Berger Myhre, Mutsuro Ando
Choreografie: Ingrid Berger Myhre
Onderzoek en performance: Bastien Mignot, Lynda Rahal, Ingrid Berger Myhre
Beeld: Mutsuro Ando
Muziek: Harald Austbø
Productie: Ingrid Berger Myhre
Co-productie: Dansateliers Rotterdam (NL), PACT Zollverein (DE), Black Box Teater (NO)
Met dank aan: Kyoto Art Centre (JP), Montevideo Marseille (FR), Centre Chorégraphique National de Montpellier (FR), Honolulu Nantes (FR), Feldstärke International.