Ingrid Berger Myhre

2016

SUPPLIES - Ingrid Berger Myhre

SUPPLIES van Ingrid Berger Myhre is de voortzetting van een onderzoek naar potentie en taal, ontstaan tijdens ex.erce Masteropleiding in Choreografie, onderzoek en performance aan het Choreographic Centre in Montpellier.

Het project geeft de willekeurige relatie aan tussen de werkelijkheid als ervaring en taal als middel om die werkelijkheid te delen. In het project zet Myhre het benoemen van dingen, in als strategie voor toe-eigening. Combinaties van woorden zijn het vertrekpunt voor de interactie van twee performers met objecten, ruimte, context en elkaar. De behuizing van de vier verschillende elementen beïnvloeden de manier waarop we hun inhoud interpreteren als ofwel gebruikt of misbruikt. Met simpele interactie-protocollen en met behulp van een verbale toolbox trachten de performers de grenzen van inhoud en de fenomenologie van de taal in kaart te brengen.

Ingrid Berger Myhre (Oslo, 1987) studeerde aan het Laban centrum (UK) en het MTD (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, 2010). Vanaf 2010 werkte ze als performer in Nederland en daarbuiten en creëerde ze als onafhankelijk maker de stukken CURRENT (2013), STAFF (2014) en LATEST NOTES (2015). In de zomer 2015 behaalde ze haar MA choreography aan het EX.E.R.CE in CCN, Montpellier. De eerste stappen van SUPPLIES zette ze in mei 2015 in Dansateliers, met een korte residentie-periode. In februari en maart 2016 keert ze terug voor het vervolg van het onderzoek.

Choreografie: Ingrid Berger Myhre
Performance: Bastien Mignot and Lynda Rahal
Onderzoek/scenografie: Mutsuro Ando
Financieel ondersteund door: Arts Council Norway
Co-producenten: PACT Zollverein (DE), Dansateliers Rotterdam (NL), Black Box Teater (NO).
Ondersteund door: Montevideo Marseille (FR), Honolulu Nantes (FR), ex.e.r.ce at Centre Chorégraphique National de Montpellier (FR).