Ingrid Berger Myhre & Andreea David

2014

STAFF is een onderzoek van Ingrid Berger Myhre in samenwerking met Andreea David. De twee kunstenaars ontmoetten elkaar tijdens de Master Choreografie, onderzoek en performance aan het CCN, Montpellier (FR). Deze zeer geïnstitutionaliseerde en gechoreografeerde ontmoeting gebruiken Ingrid en Andreea als uitgangspunt voor STAFF waarin ze op zoek gaan naar de herdefiniëring van de parameters van gestandaardiseerde creatie-processen. STAFF wil het proces van creëren demystificeren en het harde werk op waarde schatten. De kunstenaars willen kunnen delen wat ze weten, maar ook wat ze (nog) niet weten.

Ingrid Berger Myhre (Oslo, 1987) studeerde aan het Laban centrum (UK) en de MTD (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, 2010). Haar onderzoek naar de autonome kracht van de stem en het lichaam van de performer resulteerde vorig jaar in haar eerste onafhankelijke werk Current, waarvoor ze ondersteuning kreeg van Dansateliers. Ze volgt momenteel de ex.e.r.c.e. master in choreografie aan het CCN in Montpellier.

Andreea David (Cluj Napoca (RO), 1981) behaalde haar diploma aan de University of Architecture and Urbanism in Buchares en Contemporary Cance in 2008 aan the National Dance Center en werkt momenteel in WASP (Bucharest). In het kader van Life Long Burning was ze gast-kunstenaar op het ex.e.r.c.e. MA op het CCN Montpellier waar ze Ingrid Berger Myhre leerde kennen.

Movement Class 16 & 23 april

Voorstellingen 18, 19 en 20 april 2014
Locatie Dansateliers
Tickets
info@dansateliers.nl