Giulio D'Anna

2014

R-ESISTERE – Giulio D’Anna

Giulio D’Anna won in 2013 de aanmoedigingsprijs van de Nederlandse Dansdagen met zijn projectplan voor R-ESISTERE. Het project is ontstaan vanuit de urgente wens die Giulio D’Anna heeft om aandacht en stem te geven aan mensen die nog steeds sociaal onderdrukt worden in de maatschappij waarin we leven. Het stuk gaat over nooit opgeven en geloven dat, ongeacht seksuele geaardheid, uiterlijk of geloof, een ieder het waard is te bestaan.

In nauwe samenwerking met componist Maarten Bokslag neemt D’Anna de Italiaanse woorden RESISTERE (zich verzetten) en ESISTERE (bestaan) als uitgangspunt. Het onderzoek zal gaan over hoe dans en ritme samen kunnen komen in een fysiek dansconcert. De performers zijn het levende bewijs van fysieke kracht, moed, uithoudingsvermogen, scherpte, muzikaliteit, verlangen en wil.

 

Giulio D’Anna werkt als onafhankelijk maker zowel in Nederland als Italië. Hij studeerde in 2009 af aan de School for New Dance Development (SNDO). D’Anna won verscheidene (productie)prijzen, waaronder de aanmoedigingsprijs van de Nederlandse Dansdagen 2013. Het werk van de hand van D’Anna karakteriseert zich door een grote mate van menselijkheid. Hij vertrekt graag vanuit persoonlijke verhalen, of hele specifieke thema’s, die hij binnen zijn theatrale/dansante context naar een universeel niveau weet te brengen. In 2011 neemt hij, onder de vleugels van Dansateliers, deel aan het Europees gesubsidieerde project ChoreoroamEurope. Sindsdien creëerde hij zelfstandig Parking’Son en afgelopen jaar het succesvolle O O O O O O O O. D’Anna tourt nationaal en internationaal met zijn werk.

CREDITS
Concept en choreografie: Giulio D’Anna
Componist: Maarten Bokslag
Decorontwerp: Jasper van Roden
Foto: Cinzia Camela
Artistiek management: Agnese Rosati

R-ESISTERE is het winnende project van de aanmoedigingsprijs van de Nederlandse Dansdagen 2013. R-ESISTERE is een productie van Giulio d’Anna Company/stichting Gillen, co-producenten zijn onder andere NDD, Dansateliers (Rotterdam), C/O Maastricht, AMAT (Italië) en Versiliadanza (Italië).