Liat Waysbort

2014

"Freedom is nothing if it is not the freedom to leave at the edge of limits where all comprehension breaks down" George Bataille

Is het mogelijk om een volledig behagelijke performance neer te zetten? In Please me please onderzoekt choreografe Liat Waysbort hoe wij, als publiek, oordelen. Is het mogelijk om kwaliteit toe te kennen aan iets wat teleurstellend was? Behalen wij onze voldoening allemaal op dezelfde manier?

Please me Please van Liat Waysbort, is een poging om op verschillende manieren te behagen en te bevredigen. Onderzocht worden de opvattingen over verwachting en teleurstelling. In Dansateliers presenteert Liat de solo van Ivan Ugrin als work-in-progress. De solo gaat eind april in Zagreb in première en wordt uiteindelijk gecombineerd met een duet, gemaakt voor Angela Linssen en Amy Gale, twee ‘grandes dames’ uit de moderne/hedendaagse dans. 

Liat Waysbort (Israël, 1974) begon haar danscarriere in Tel-Aviv, waar ze danste met de Bat-Sheva Dance Company. In Nederlands behaalde ze de Master choreografy aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts. In Dansateliers begon ze met het creëren van eigen werk en maakte ze o.a. de voorstellingen Memory happens now (2006), Redreaming the work (2008), Reality is shaped by recalling (2009) en What’s Left (2012). Ook maakte ze verscheidene werken voor gezelschappen als Conny Janssen Danst, Dansgroep Amsterdam en De Meekers. 


CREDITS
Concept & Choreografie: Liat Waysbort Performer:Ivan Ugrin Dancers/co-makers: Ivan Ugrin, Angela Linssen, Amy Gale Foto: Klaus Dilger