Giulio D'Anna

2016-17

In de voorstelling O O O O O O O van choreograaf Giulio D'anna delen acht jonge performers uit verschillende Europese landen met het publiek hun meest intieme momenten.

Ze leiden ons rond in hun herinneringen geïnspireerd op ‘the museum of broken relationships’, een tentoonstelling in Zagreb met voorwerpen uit verbroken relaties. De drang om deze persoonlijke herinneringen te delen, de grens van de privacy oprekkend, leidde tot de creatie van een serie levende documenten over emotie die niet in woorden te vangen zijn. De spelers omarmde het idee van het blootstellen van hun gevoelens en herinneringen als een soort ritueel. Kan dat ook ons inspireren in onze persoonlijke zoektocht naar diepere inzichten?

"Persoonlijk, kwetsbaar en toch ook heel luchtig en grappig". Het is een rijke variatie aan beelden, teksten en liedjes die we krijgen voorgeschoteld, waarbij er grofweg sprake is van twee delen. Eerst is er de liefde, dan is er de pijn. Ronduit geweldig is de epiloog, een uitzinnige dans die raakt aan zelfkastijding, bezwering, trance, en spiritualiteit."
- Mirjam van der Linden, 2013 (Volkskrant ****)

Concept, regie en choreografie: Giulio D’Anna Creatie en performance: Lana Coporda, Martina Gabrielli, Tiana Hemlock-Yensen, Pavlos Marios Ktoridis, Maciej Sado and Isadora Tomasi. Creative producer en regie assistent: Agnese Rosati Lichtontwerp: Grace Morales Suso Stemcoach: Marcello Zempt Foto: Cinzia Camela

Productie: O O O O O O O O O is geproduceerd door Rete Anticorpi XL (CollaborAction 2013 prijs), Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Dansateliers, Versiliadanza. In samenwerking met  Civitanova Casa della Danza (project van Civitanova Danza en AMAT)

Reprise en tour 2016: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Dansateliers Rotterdam, Stichting Gillen/Giulio D’Anna