Mor Shani

2013

Love-ism
Love-ism is een lange termijn studie geïnspireerd op het boek “The Art of loving” van Erich Fromm. Choreograaf Mor Shani neemt wat wij onder intimiteit verstaan onder de loep, waarbij hij de perceptie van wat wij acceptabel, subliem of verwerpelijk vinden bevraagt. In nauwe samenwerking met video kunstenaar Paul Sixta onderzoekt hij wanneer ideeën over liefde, als zorg, wederzijdsheid en afhankelijkheid overgaan van iets heiligs naar iets zondigs. Wat onderscheidt de ene vorm van liefde van de ander?

Shani werkt met professionals aan een serie duetten in verschillende constellaties. Parrallel aan dit proces organiseert hij open workshops om een dialoog en interactie te creëren met amateurs (kinderen en volwassenen) om zo het creatieve proces te voeden. Materiaal, ontmoetingen en interviews uit deze workshops wordt geïntegreerd in het uiteindelijke werk. Paul Sixta legde het gehele proces vast op film.

Mor Shani (Israël, 1985) studeerde in 2009 af aan de ArtEZ Dansacademie. Shani’s werk werd gepresenteerd op verschillende locaties in Europa en hij won verscheidene internationale awards. Sinds 2010 werkt Shani als huischoreograaf bij Dansateliers. In deze context wordt hij ondersteund en begeleid in de ontwikkeling van zijn signatuur. Producties die hij tot nog toe maakte bij Dansateliers: FlatlandGravity and Grace en Caliber (i.s.m. met Conny Janssen Danst). Vanaf 2013 is hijGastkunstenaar bij ICKamsterdam. ICK Gastkunstenaars zijn geselecteerde (jonge) kunstenaars die door ICKamsterdam artistiek en zakelijk begeleid en gecoacht worden.

Paul Sixta is freelance filmmaker en fotograaf. Zijn films en video-installaties werden vertoond op festivals wereldwijd en wonnen diverse prijzen. Sixta’s werk kenmerkt zich door een sterke focus op het achterliggende verhaal en een groot begrip voor de psychologische ontwikkeling van de karakters; gevoelige onderwerpen als naaktheid en seksualiteit zijn vaak onderwerp in het werk.

Productie: Dansateliers ism Rotterdamse Schouwburg, SKVR Rotterdam, ICKAmsterdam, Act Your Age en Frascati producties