Jija Sohn

2016

Moving Forward | Jija Sohn - Geisha’s miracle
Het nieuwe residentie-traject Moving Forward is een co-productie van Dansmakers Amsterdam en Dansgroep Amsterdam, in samenwerking met de danshuizen van het Moving Futures Netwerk; Dansateliers, Dansbrabant, Random Collision en Generale Oost. In samenwerking met de Moving Futures partners wordt met Moving Forward één net afgestudeerde, talentvolle  en veelbelovende choreograaf een unieke kans geboden zich gedurende een jaar lang te ontwikkelen en wegwijs te maken in het professionele Nederlandse dansveld.

Jija Sohn
De eerste choreograaf die is geselecteerd voor het Moving Forward traject is Jija Sohn. Tijdens Moving Forward werkt ze aan haar nieuwe voorstelling Geisha’s miracle. Jija Sohn (1982, Japan) is een performer en choreograaf woon- en werkzaam in Amsterdam. In 2015 studeerde ze af aan de School for New Dance Development (SNDO) in Amsterdam. Als choreograaf maakte ze WE is YOU (2013) met Lester Arias, TAMAGO (2015) en LINKING (2015) met Zavala Folache.

In haar werk probeert zij het moment waarop verschillende realiteiten met geweld samenkomen  te zoeken en begrijpen. Jija is geïnteresseerd in de vraag hoe culturele diversiteit omgezet kan worden in een universele waarde, en gaat in haar werk op zoek naar de kern van de menselijke ervaring. In het kader van Moving Forward werkt ze in de periode mei-juni in Dansateliers aan haar onderzoek voor het stuk Geisha’s miracle.

De studiopresentaties staan gepland op 27 t/m 29 mei.