Giulio D'Anna

2015

In de solo DATA focust Giulio zich op de fysiologie van het menselijk lichaam. Geïnspireerd door de korte film “The Perfect Human” van Jørgen Leth, probeert Giulio de onzichtbare emotionele landschappen die een lichaam bij zich draagt, te onthullen. Fysiologische en anatomische informatie vormen de basiselementen voor de opbouw van de intieme choreografie. Is er binnen deze informatie een ‘ziel’ te ontdekken, te gebruiken als narratief? Of blijft het slechts een numeriek aantal gegevens?

 

Giulio D’Anna

Giulio D’Anna werkt als onafhankelijk maker in zowel Nederland als Italië. Hij studeerde in 2009 af aan de School for New Dance Development (SNDO) en won verscheidene (inter)nationale prijzen. In 2012 werd hij bekend met de succesvolle productie Parkin’son, die hij samen met zijn vader maakte. De band met Dansateliers ontstond met een klein stuk in One Night’s Dance en werd voortgezet met zijn participatie in ChoreoRoam 2011 en onderzoeksprojecten in 2012. In 2013 werkte Dansateliers als co-producent samen met D'Anna voor O O O O O O O, een voorstelling geïnspireerd op verhalen over gebroken relaties en beschadigde intimiteit. Met o.a. de aanmoedigingsprijs van de Nederlandse Dansdagen 2013 maakte hij R-ESISTERE (2014). DATA is het nieuwste werk van D’Anna, een intieme solo waarin hij terugkeert naar zijn eigen bron.

 

Met zijn werk zoekt choreograaf Giulio D’Anna naar de mogelijke vertalingen van drama als genre, naar een hedendaagse taal, waarbij ons lichaam een eigen verhaal vertelt. Tragiek, verlangen en humor zijn hoofdingrediënten in zijn werk.

CREDITS

Concept & choreografie: Giulio D’Anna | Artistiek management: Agnese Rosati | Licht ontwerp: Grace Morales Suso | Beeld: Ksenija Spanec | Artistiek advies: Kristin de Groot | Met dank aan: Tiana Hemlock-Yensen en Maarten Bokslag |  Productie: Dansateliers