10 May - 12 May

Quite Discontinuous

Jasper van Luijk, die vorig jaar de It’s Award won, maakt voor het Urban Explorers Festival 2013 het locatiestuk 'Quite Discontinuous'. De ruimte gebruikt hij als inspiratie om mee laten bewegen met de choreografie. ‘Quite Discontinuous’ is het officiële openingsevent van het festival.
Het locatiestuk vertaalt Jasper na het festival in een theaterversie die tijdens het It’s Festival in première gaat.
 
‘Quite Discontinuous' is een coproductie met Generale Oost, Melkweg Theater, It’s Festival en Urban Explorers Festival. Een fragment uit ‘Quite Discontinuous’ zal getoond worden als voorprogramma van Danslokaal en een tour hebben in Canada in het volgende seizoen. 
 
Bekijk hier de teaser van Quite Discontinuous: Teaser 

Ik ben de laatste tijd erg geïnteresseerd in het concept achter, of het idee van levenloosheid. Niet het overlijden of het idee van een hiernamaals, maar meer het sociaal-emotionele effect van de dood op de mensen die achterblijven. Hoe reageren we op de dood van een dierbare? Hoe hervindt de groep waar we op terug kunnen vallen zich, als er een speler ontbreekt? En hoe kijken we naar onszelf en ons leven met alle emotionele verbintenissen die we hebben nadat we de dood van dichtbij hebben meegemaakt?

Ik wil graag de fysieke lagen van deze vragen weergeven en gebruiken om de individuen in verhouding tot elkaar en de bijzondere ruimte die Urban Explorers kan bieden, tegen elkaar uit te spelen in een narratieve voorstellingsvorm. Jasper van Luijk

Voorstellingsdata: 10, 11 en 12 mei
Locatie: nnb in Dordrecht
Tickets: www.urbanexplorersfestival.nl

Choreographer: Jasper van Luijk
Text written by: Anneke Claus
Dancers: Luca Cacitti, Jefta Tanate, Yeli Beurskens
Costume Designer: Pieter Kooiman
Sound Designer: Lennart Siebers
Dramaturge: Moos van den Broek
With help from: Eve Hopkins, Kristin de Groot, Maarten Duinker, Jasminka Beganovic, Tim Persent
Photo: Menno van der Meulen « terug naar agenda overzicht