Katja Heitmann

27 March - 29 March
Festival CEMENT, Verkadefabriek, Den Bosch

What is the real fake? In This is not a show neem je een kijkje in drie absurde poppenhuiskamers. Drie korte, indringende acts, van spitzenspektakel tot slappekoordperformance en de dagelijkse truc op de hoge hak. Is dit twisted-Disney of jouw dagelijkse freakshow?

This is Not a Show - Katja Heitmann
Do 27 March 20:30
Vr 28 March 20:30
Zat 29 March 15:30
Locatie: Pand 18, Den Bosch, 
Festival CEMENT 2014
www.festivalcement.nl


Katja Heitmann

Een terugkerend element in het werk van choreografe Katja Heitmann is de menselijke façade en de ontmaskering hiervan. In haar werk zoekt ze de grens tussen dans en performance art op. Katja choreografeert niet slechts het lichaam, meer nog de context waar het lichaam zich in bevindt. Om zo een oprechte reactie van zowel danser als publiek uit te lokken.
Katja Heitmann studeerde choreografie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar ze in 2012 afstudeerde. Tijdens haar afstuderen werd ze genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs en de Boulevard Entreeprijs. Met haar debuutvoorstelling Che-sel-luch speelde ze onder andere op Festival Cement en het Amsterdamse Fringe Festival. Na haar afstuderen maakte ze Z@pP! en kraud-fun-ding, de laatste ging op Festival Cement 2013 in première. September 2013 werd Katja geselecteerd voor het One Night’s Dance programma van Dansateliers Rotterdam. Daar maakte ze met slappekoorddanseres Melanie Hagedorn Eggs are good for your hair. Deze performance vormt het uitgangspunt voor This is not a show.

Credits
Concept/choreografie/productie: Katja Heitmann
Concept/licht- en geluidsontwerp/productie: Sander van der Schaaf
Performers: Melanie Hagedorn, Josse Vessies, Helma Melis
Coaching: Wim Arts, Heleen Volman, Kristin de Groot, Konstantina Georgelou e.a.

This is not a show is een productie van Katja Heitmann, in coproductie met DansBrabant, Festival Cement, Theaterfestival Boulevard en Dansateliers Rotterdam, in samenwerking met Theater de NWE Vorst.

« terug naar agenda overzicht