Giulio D'Anna, Ingrid Berger Myhre & Andreea David

18 April - 20 April
Dansateliers studio

Studiopresentaties:

STAFF – Ingrid Berger Myhre & Andreea David
&
R-ESISTERE / study – Giulio D’Anna

Op 18, 19 en 20 april presenteert choreograaf Giulio D’Anna het resultaat van zijn vooronderzoek van het project R-ESISTERE in combinatie met de presentatie van STAFF van makers Ingrid Berger Myhre en Andreea David. Beide presentaties zijn het resultaat van een intensieve onderzoeksperiode in Dansateliers met een eigen karakter, geluid en benadering. Tijdens de avond krijgt het publiek de kans om met de makers in gesprek te gaan en te reflecteren op de verschillende werkprocessen.

STAFF – Ingrid Berger Myhre & Andreea David
STAFF is een onderzoek van Ingrid Berger Myhre in samenwerking met Andreea David. De twee kunstenaars ontmoetten elkaar tijdens de Master Choreografie, onderzoek en performance aan het CCN, Montpellier (FR). Deze zeer geïnstitutionaliseerde en gechoreografeerde ontmoeting gebruiken Ingrid en Andreea als uitgangspunt voor STAFF waarin ze op zoek gaan naar de herdefiniëring van de standaard parameters van creatie-processen. STAFF wil het proces van creëren demystificeren en het harde werk op waarde schatten. De kunstenaars willen kunnen delen wat ze weten, maar ook wat ze (nog) niet weten.

 

R-ESISTERE | Voorstudie – Giulio D’Anna

foto: Zinzia Camela 

Giulio D’Anna won in 2013 de aanmoedigingsprijs van de Nederlandse Dansdagen met zijn projectplan voor R-ESISTERE. Als voorbereiding op het maakproces, zal hij onderzoek doen naar het thema van het stuk. Het stuk zal gaan over nooit opgeven en geloven dat, ongeacht je seksuele geaardheid, je uiterlijk of je geloof, een ieder het waard is te bestaan. In nauwe samenwerking met componist Maarten Bokslag neemt D’Anna de Italiaanse woorden RESISTERE (zich verzetten) en ESISTERE (bestaan) als uitgangspunt. Het onderzoek zal gaan over hoe dans en ritme samen kunnen komen in een fysiek dansconcert. De performers zijn het levende bewijs van fysieke kracht, moed, uithoudingsvermogen, scherpte, muzikaliteit, verlangen en wil.


Studiopresentaties:
vr 18 april - 20:30
za 19 april - 20:30
zo 20 april - 17:00
Prijs: 8 euro
Reserveer uw ticket hier
Locatie: Dansateliers studio, ’s-Gravendijkwal 58b, Rotterdam


« terug naar agenda overzicht