Jija Sohn & Abundance

27 May - 29 May
Dansateliers studio

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei om 20:30 en op zondag 29 mei om 17:00, presenteert Dansateliers werken in wording van Jija Sohn en Abundance.

vrijdag 27 mei, 20:30u
zaterdag 28 mei, 20:30u
zondag 29 mei, 17:00u
Locatie: Dansateliers studio
Tickets: €9,- (incl. online fee)

Geisha’s Miracle - Jija Sohn
Jija Sohn werd afgelopen jaar als eerste choreograaf geselecteerd voor het Moving Forward traject van Dansmakers Amsterdam en Dansgroep Amsterdam in samenwerking met de danshuizen van het Moving Futures Netwerk; Dansateliers, Dansbrabant, Random Collision en Generale Oost. 

Tijdens het traject werkt Jija aan haar nieuwe voorstelling Geisha’s miracle. Jija is geïnteresseerd in de vraag hoe culturele diversiteit omgezet kan worden in een universele waarde, en gaat in haar werk op zoek naar de kern van de menselijke ervaring. Tijdens de presentaties toont Jija Sohn het resultaat van het onderzoek dat zij deed tijdens de residentie (mei-juni) in Dansateliers.

Onderzoeksproject – Abundance
Abundance is opgericht door de dansers Baptiste Sandère en Grey Timmers als een uitdaging om te onderzoeken wat het betekent om met fysicaliteit en performance te werken. Sinds 2014 onderzoeken de twee hun vormen en methoden voor structuren voor het fysiek werken in een groepsstructuur. De focus ligt op intuïtieve communicatie en hoe, tijdens het improviseren, tot een overeenstemming gekomen kan worden over de vorm van de gehele performance; zowel in beweging als in decor. 

« terug naar agenda overzicht