Ingrid Berger Myhre

18 March - 20 March
Dansateliers studio

Van 18 t/m 20 maart opent Dansateliers haar studio’s voor de presentaties van choreografe Ingrid Berger Myhre. Myhre presenteert de performance SUPPLIES en haar nieuwste solo-onderzoek BLANKS. Na de studiopresentaties wordt het publiek uitgenodigd om met de makers te reflecteren op het werk.

vrijdag 18 maart, 20:30u
zaterdag 19 maart, 20:30u
zondag 20 maart, 17:00u
Locatie: Dansateliers studio
Tickets: €9,- (incl. online fee)Ingrid Berger Myhre (Oslo, 1987) studeerde aan het Laban centrum (UK) en het MTD (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, 2010). In de zomer 2015 behaalde ze haar MA choreography aan het EX.E.R.CE in CCN, Montpellier. Als onafhankelijk maker creëerde ze de stukken CURRENT (2013), STAFF (2014) en LATEST NOTES (2015).

SUPPLIES is een langer lopend project waarin Ingrid  potentie en taal onderzoekt. In SUPPLIES gaan twee performers vertrekkend vanuit verschillende woorden-combinaties, een relatie aan met de ruimte, objecten, context en elkaar.

BLANKS is een nieuw solo-onderzoek waarin Myhre speelt met de verwachting van wat nog komen gaat en wat er een moment geleden nog plaatsvond. Het idee voor de solo ontstond toen ze speelde met fotoseries en deze transformeerde naar gif-bestandjes (een snelle serie foto’s die de impressie geven van een geanimeerde voorstelling). Door de foto’s voor de gifjes een nieuwe volgorde te geven ontdekte ze dat er in feite een documentatie gemaakt kon worden van scenario’s die nooit eerder plaatsvonden. 

 

« terug naar agenda overzicht