Cristina Planas Leitão | Lana Čoporda

12 June - 14 June
Dansateliers studio

Van 12 t/m 14 juni opent Dansateliers haar studio’s voor de presentaties van dansmakers Cristina Planas Leitão en Lana Čoporda. De makers presenteren de eerste stappen van een onderzoek die zij de weken ervoor in Dansateliers begonnen. Na de studiopresentaties wordt het publiek uitgenodigd om met de makers te reflecteren op het werk.

FM [featuring mortuum] – Cristina Planas Leitão

Cristina Planas Leitão presenteert het resultaat van haar residentie in Dansateliers waarin ze verder werkt aan het lange termijn onderzoek FM [featuring mortuum]. FM is een verkenning van wat echt is op het podium. Een onderzoek naar hoe het is om te geloven in iets wat niet waar is en welke middelen ingezet kunnen worden om zekere gevoelens en emoties op te roepen bij een publiek. Het gaat over de deconstructie van een mythe, het uiteen vallen van het idee een performance te herhalen. De dood is een constante in het stuk, de dood houdt aan, dringt zich op. Dood en herhaling. Doodgaan, keer op keer, iedere dag, voor altijd, voor altijd en weer opnieuw, zoals gister, in de voorstelling.  

Hestia and Sheela na gig - Lana Čoporda

Hestia and Sheela na gig, twee oer-oude voorstellingen van vrouwelijkheid, inspireerden choreograaf en danser Lana Čoporda bij haar onderzoek naar de representatie van vrouwelijkheid in de media van vandaag. Balancerend tussen acceptatie en verzet, probeert zij een positieve draai te geven aan wat haar meestal gewoon kwaad maakt. In haar werk zoekt Lana Čoporda naar manieren om humor en openheid te combineren met strengheid en consequentie.

Studiopresentations
Vrijdag 12 juni en zaterdag 13 juni (20:30)
Zondag 14 juni (17:00)
Locatie: Dansateliers, 's-Gravendijkwal 58b, Rotterdam
Prijs: €8,- 
Reserveer je tickets hier.

« terug naar agenda overzicht