Loïc Perela | Roser López Espinosa

16 October - 18 October
Dansateliers studio

Op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober presenteren Loïc Perela en Roser López Espinosa beide de resultaten van hun intensieve onderzoeksperiode in Dansateliers. Beide presentaties hebben een eigen karakter, geluid en benadering. Tijdens de avond nodigen wij u uit om met de makers in gesprek te gaan en te reflecteren op de verschillende werkprocessen.

SENSES (research) - Loïc Perela
Voor het lange termijn project SENSES onderzoekt choreograaf Loïc Perela met een groep performers wat onze zintuigen betekenen voor onze waarneming en beleving van de wereld om ons heen. In de eerste fase van het project concentreerde Loïc zich op wat de ruimte om ons heen met onze zintuigen doet, wat resulteerde in de performance SPACE tijdens ZigZagCity Fesitval. Nu focust hij zich specifiek op de performers en de fysieke sensitiviteit van de onderlinge acties.
 
Belangrijk onderdeel van dit project is de dialoog met het publiek om meer inzicht te krijgen in hoe onze zintuigen ons informeren. Het gehele onderzoek dient een stuk dat in maart 2015 in de Rotterdamse Schouwburg in première zal gaan.

TRAMA (research) - Roser López Espinosa
TRAMA is een project van choreografe Roser López Espinosa en is gebaseerd op het idee van weven; ze kijkt naar de verschillende patronen en manieren waarop mensen binnen een groep met elkaar verbonden raken. Behendigheid, dynamiek, verharding, uithoudingsvermogen, precisie en verbeelding. Het lichaam als een territorium.
 
“Hand in hand zoeken we naar manieren om als eenheid te functioneren om ons daarna  te wortelen  en een gemeenschappelijke grond te creëren.”

Studiopresentaties

Data: 
Do 16 en vr 17 oktober (20:30)
Za 18 oktober (17:00)
Tickets: 8 euro
Reserveren hier« terug naar agenda overzicht