Katja Heitmann, Katerina Dietzov√° & Liat Waysbort

14 March - 16 March
Dansateliers studio

In de periode februari-maart werken de drie makers Katja Heitmann, Katerina Dietzová en Liat Waysbort elk aan een nieuw onderzoek. Tijdens de studiopresentaties worden de resultaten van de onderzoeksperiode gepresenteerd en krijgt het publiek de kans in dialoog te treden met de makers.

Titanic Tralala - Katja Heitmann
Een live ‘selfie’ in HD-formaat. Performer Helma Melis monteert haar eigen soap-opera. Sprookje of echt? In ‘long shots’ raast ze van scene naar scene. In ‘close-up’ toont ze haar traan. Een western op de levensprairie, een sit-com op de loper, living history op de handycam. Want, is niet iedereen uiteindelijk ‘lonesome and a long long way from home’?

Titanic Tralala is onderdeel van het project This is not a show van jonge maker Katja Heitmann, waar aan ze tijdens One Night’s Dance 2013 een begin maakte. Heitmann ontwikkelt voor dit project drie korte solo’s die samen een theatrale route zullen vormen op het Festival CEMENT 2014. De solo die ze maakte tijdens One Night’s Dance 2013 is hier onderdeel van. In de periode februari-maart werkt Katja afwisselend bij DansBrabant en Dansateliers om de laatste solo van het project te maken, waarin ze zich laat inspireren door de maskerades van het alledaagse leven. In Dansateliers presenteert ze de solo Titanic Tralala (voorheen werktitel DragChild) met danseres Helma Melis

Analog – Katerina Dietzová
Een zoektocht naar een gedeelde structuur.

Van de vijf One Night’s Dance choreografen die tijdens de 2013 editie een kort stuk ontwikkelden, werd Katerina Dietzová vorig jaar geselecteerd voor een vervolgtraject in Dansateliers. Analog is een vervolg op het werk dat zij vorig jaar tijdens One Night’s Dance creëerde in samenwerking met Jelte van Andel. 

Please me please – Liat Waysbort

"Freedom is nothing if it is not the freedom to leave at the edge of limits where all comprehension breaks down" George Bataille

Is het mogelijk om een volledig behagelijke performance neer te zetten? In Please me please onderzoekt choreografe Liat Waysbort hoe wij, als publiek, oordelen. Is het mogelijk om kwaliteit toe te kennen aan iets wat teleurstellend was? Behalen wij onze voldoening allemaal op dezelfde manier?

De presentatie van Please me please is een eerste stap in een nieuw stuk waarin geprobeerd wordt om op verschillende manieren te behagen en te bevredigen. Het project onderzoekt de opvattingen van verwachtingen en teleurstelling. Tijdens het presentatie weekend in Dansateliers deelt Liat als eerste de solo voor Ivan Ugrin, wat een work-in-progress is en eind april in Zagreb in premèire zal gaan. Het werk voor Amy Gale en Angela Linssen wordt in een later stadium samengevoegd met de solo van Ivan. 

Presentaties:
vr 14 maart - 20:30
za 15 maart - 20:30
zo 16 maart - 17:00
Prijs: 8 euro
Locatie:
Dansateliers studio
Tickets via info@dansateliers.nl

Picture: This is not a Show (Katja Heitman) picture: Rob Hogeslag

« terug naar agenda overzicht